Het resultaat van onze samenwerking met de Consumentenbond

De meest gebruiksvriendelijke energie app die we ooit gemaakt hebben is live!

In 2016 zijn wij met de Consumentenbond, de grootste consumentenorganisatie van Nederland, als partners aan een nieuwe dienst gaan werken.

 

Er bleek vanuit consumenten een behoefte te zijn aan onafhankelijk energie-advies. Er is veel onzekerheid over slimme meters, een gebrek aan transparantie rondom energierekeningen en een toenemende vraag naar duurzame diensten.

Om aan deze vraag te voldoen hebben we een nieuw platform in het leven geroepen: Huisbaasje. Leden van deze dienst krijgen allerlei voordelen op het gebied van energie waardoor ze honderden euro’s goedkoper uit zijn. Ten eerste spoort Huisbaasje energieverspilling in huis op. Alleen daardoor al zullen gebruikers hun rekening omlaag brengen. Daarnaast waarborgt de dienst dat je altijd de laagste tarieven hebt. Als je contract bijna afloopt, krijg je een notificatie en de optie om naar een nieuw voordelig contract over te stappen. De Consumentenbond wil op die manier voorkomen dat consumenten vast blijven zitten in dure contracten en daardoor honderden euro’s teveel betalen aan leveranciers.

 

Met Huisbaasje heb je inzicht in je dagelijks elektriciteits- en gasverbruik. Zoals je van ons gewend bent is de hardware te gebruiken met elke mogelijke elektra- en gasmeter. De app kun je installeren op je smartphone of tablet. Hiermee krijg je:

  • inzicht in je elektriciteitsverbruik: realtime, per dag, week en maand
  • inzicht in je gasverbruik: realtime*, per dag, week en maand
  • inzicht in je rustverbruik: het verbruik dat je nodig hebt als je (voor je gevoel) alles hebt uitgezet
  • inzicht in je verbruikskosten: zowel van elektra als gas
  • kun je jouw verbruikskosten vergelijken ten opzichte van anderen met dezelfde woonsituatie
  • persoonlijke tips om energie te besparen
  • een seintje als je energiecontract bijna afloopt. Huisbaasje speurt voor jou naar de 3 beste nieuwe deals bij het einde van je contractperiode, gebaseerd op je verbruik en profiel. Als je wilt, regelt hij de overstap naar een nieuwe energieleverancier. Dit kan eenvoudig via de app, zonder papierwerk.

Op deze pagina kun je meer te weten komen. De app kun je vinden in de Appstore en Google Play.

Aurum is trots om gezamenlijk met de Consumentenbond deze dienst te lanceren. Het brengt ons een nieuwe doelgroep die we kunnen helpen energieverspilling te beëindigen.