Aurum helpt 100 huishoudens woningcorporatie Talis met energiebesparing

De gemeente Wijchen en woningcorporatie Talis zochten naar een totaalpakket om energieverspilling in hun gemeente tegen te gaan. Aurum is trots om de partijen te mogen helpen deze doelstellingen te behalen. De partijen hebben Aurum gevraagd de meettechnologie te leveren om bewoners van real-time energiedata te voorzien. 100 huishoudens in Wijchen krijgen het Huisbaasje pakket. De app die ontwikkeld werd door Aurum en de Consumentenbond heeft al vele gezinnen aan een energiebesparing van gemiddeld €200 in het eerste jaar geholpen. De app is bedoeld om gedetailleerde energiedata op een gebruiksvriendelijke manier aan bewoners te laten zien. Talis en de gemeente Wijchen hebben voor onze toepassing gekozen omdat deze naadloos aansluit bij de behoefte van hun bewoners: In plaats van omslachtige getallen en kWh’s laat deze app op een visueel aantrekkelijke manier zien hoeveel energie ze gebruiken ten opzichte van mensen in een vergelijkbaar huis, geeft de app een goede voorspelling van je jaarnota en helpt hij je rustverbruik te verlagen. Energie-inzicht makkelijk, overzichtelijk en actionable maken waren de speerpunten toen Huisbaasje ontwikkeld werd – juíst om grote groepen bewoners te kunnen bedienen. 

Het aanbod van de slimme energie-app wordt gecombineerd met de inzet van lokale energiecoaches. Deze coaches helpen de bewoners nóg meer uit de informatie van de app te halen zodat energieverspilling verleden tijd wordt. Aurum heeft ruime ervaring met projecten waarin bewoners op een actieve manier betrokken worden. Technologie is essentieel in de energietransitie. Gedragsverandering ook. Wij zijn blij de tools te mogen leveren waarmee bewoners zelf hun huis beter leren kennen en overwogen besluiten kunnen nemen.

 

Wethouder Titus Burger en bestuurder Ronald Leushuis delen de eerste sets uit aan bewoners van de buurt Heilige Stoel.

De Huisbaasje toepassing is aanvullend op andere maatregelen die Talis neemt op het gebied van duurzaamheid. Zo investeert de corporatie fors in het isoleren van de woningen en het plaatsen van zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Het mooie van deze samenwerking is dat de meettechnologie en gebruiksvriendelijke app de bewoners flink laat besparen en dat tegelijkertijd de prestatie van de zonnepanelen en straks ook warmtepompen gemonitord kunnen worden. Dit is een grote stap voor de corporatie om een diep inzicht in de energieprestatie van hun woningvoorraad te krijgen. Bovendien is het een mooie case waarin corporatie, gemeente en bewoners gezamenlijk optrekken in duurzaamheidsinitiatieven.

Aurum ziet een trend waarin meer en meer corporaties de juiste tools weten in te zetten om energiewinst mét en voor bewoners te realiseren. Talis is een mooi voorbeeld van een corporatie die onze visie ondersteunt. Accurate energiedata en een gebruiksvriendelijke weergave daarvan is essentieel om de eindgebruikers energie te laten besparen.

Steeds vaker verschijnen nieuwsberichten waaruit blijkt dat de rekening van de energietransitie bij de consument wordt neergelegd. Aurum heeft al vele woningcorporaties mogen helpen het tegendeel te bewijzen en juist bewoners mee te laten delen in de voordelen van energie innovatie door het geven van realtime inzicht en besparen. We hopen in de toekomst met onze producten en diensten meer corporaties te helpen energiewinst voor én met bewoners te realiseren. 

 

Lees meer op https://www.wijchen.nl/wonen/het-laatste-nieuws_231/item/talis-deelt-huisbaasjes-uit_19033.html