Aurum levert energiedienst voor zorginnovatie Homy

/ Nieuws, What We're Working On

Met trots kunnen we een nieuwe samenwerking bekendmaken: Aurum levert de hardware en datakoppeling voor Homy. Het bedrijf haalt via een API realtime data op van het Aurum platform en gebruikt dit om ouderen langer thuis te laten wonen. Deze toepassing laat mooi zien hoe third-party bedrijven hun service kunnen bouwen bovenop het Aurum dataplatform.

 

De droom van René Verhoeven is dat iedereen na zijn pensioen zolang mogelijk zelfstandig en veilig in zijn eigen huis kan blijven wonen. Daarom richtte hij Homy op. Senioren kunnen familieleden en zorgprofessionals koppelen aan hun Homy. Zodra er iets geks gebeurt in de woning, merkt Homy het op en waarschuwt de gekozen personen. Homy analyseert de gegevens (over energie, gas, etc.) uit bronnen die al in de woning aanwezig zijn. Wanneer er dan een verontrustende afwijking ontstaat in het leefpatroon, wordt er door onze app automatisch een persoonlijk bericht verzonden. Op laagdrempelige en voordelige wijze verbindt Homy een veilige achterwacht aan de eigen vertrouwde omgeving.

Persoonlijk leefpatroon

“Wij gebruiken gegevens die in elke woning aanwezig zijn. Denk aan elektriciteit, gas, water en naar de toekomst toe mogelijk uit te breiden met apparaten die aanvullende data leveren. Op basis van gebruik kunnen wij een persoonlijk leefpatroon vaststellen. Dit doen we door eenmalig een klein apparaat toe te voegen aan de elektriciteitsmeter. Als we eenmaal het leefpatroon hebben vastgesteld, bieden wij de rust en zekerheid dat in geval van een verontrustende afwijking een signaal wordt gegeven. Hieronder is een persoonlijk leefpatroon te zien van 24 uur. De eerste afbeelding geeft een persoonlijke leefpatroon weer, waar niks aan de hand is. In de daaropvolgende drie afbeeldingen zijn verschillende afwijkingen te zien.”

Aurum heeft een groot aantal meetsets geleverd voor de uitrol van Homy. We zijn blij dat we de technologie kunnen leveren voor deze mooie zorginnovatie. Geïnteresseerden kunnen meer vinden over Homy op deze website. 
Neem contact op als jouw bedrijf ook gebruik wil maken van onze data-oplossingen.