Aurum Energie App

De Aurum Energie App is vervangen door Huisbaasje! De Huisbaasje app kan hetzelfde als de Aurum Energie App – maar dan beter. Sinds 2018 kunnen alle Aurum Energie App gebruikers toegang krijgen tot de Huisbaasje app. Huisbaasje kun je bestellen via de Consumentenbond.nl/huisbaasje.

De Aurum Energie app meet je gas- en stroomverbruik. Met een extra kabel kun je ook de opbrengst van je zonnepanelen meten. Je kunt de gegevens bekijken via je telefoon, tablet of computer. De Aurum Energie app laat jouw realtime stroomverbruik zien (hoeveel verbruik je op dit moment). Hoe vaak je gasverbruik wordt gemeten, hangt af van jouw gasmeter. In een grafiek kun je jouw energieverbruik per uur, dag, week, maand of jaar zien. Elektriciteit kun je ook per seconde zien.

Energieleveranciers waren de enigen met toegang tot verbruiksdata. Wij vonden dat bewoners zélf de eigenaar van hun energiedata moesten zijn.

In 2009 werd Aurum geboren vanuit de wens om energie zichtbaar te maken voor bewoners. Na een samenwerking met GDF Suez en enkele vooruitstrevende woningcorporaties werd de eerste versie van onze meetstekker gemaakt: De Aurum Sparqle. De Sparqle kon zo in de meterkast gehangen worden. De meetstekker correspondeert met een web-app en later ook mobiele app.

Vele woningcorporaties zagen de waarde van de Aurum Energie App voor hun bewoners. De jaren erna hebben we de Energie App uitgerold en door ontwikkeld. In 2016 begonnen we met het maken van de nieuwe app, Huisbaasje. Deze is gebouwd op de pijlers van de Energie App. Momenteel wordt de Aurum Energie App niet meer actief verkocht. We verwijzen klanten graag door naar Huisbaasje.

Prima overzichtelijke oplossing. Heb nu ook sinds februari 12 PV panelen en heb mn hele energie huishouding fijlloos in beeld. Was even wennen om met de grafieken bezig te gaan maar die zitten vernuftig in elkaar. Eigen zon verbruik, teruglevering, saldering klopt allemaal – en dat met mn oude meters – hahaha Over service kan ik niet veel zeggen – heb ze in de afgelopen 6 maanden nooit gebeld.”

Nico via Energieverbruiksmanagers.nl