Data crunch

Data crunch

Onze data architecten hebben algoritmes ontwikkeld die het mogelijk maken om accurate forecasting te doen. Bovendien ondersteunt de database het toe om uitgebreide analyses en data mining. Met privacy- en gegevensbescherming als prioriteit bieden we op deze manier een toegankelijke database die onze partners in staat stelt hun gebruikers beter te leren kennen. Zo kunnen we gezamenlijk waarde toevoegen voor onze eindgebruikers. Met het helpen elimineren van energieverspilling in huis, adviezen over energiemaatregelen en overstappen naar goedkope contracten maak je mensen blij.

High volume dataplatform

Aurum heeft een eigen high volume dataplatform dat gebouwd is op Cassandra. De 10-secondedata wordt hier verrijkt met verschillende nieuwe sources van informatie waardoor we de context van energiedata bouwen. Denk hierbij aan externe bronnen (meteorologisch, energieprijzen) en contextuele informatie over de gebruiker. We combineren de externe data met de individuele contextdata uit verschillende sources zoals energiegebruik, aantal personen in het huishouden, bouwjaar van het huis, type woning en buitentemperatuur. Deze data is opgeslagen in een centraal beveiligde database die volledig gebouwd, beheerd en gemanaged wordt door Aurum. Via onze backend bieden we groepsreporting, customer login om additionele informatie te downloaden, peer to peer comparison, switching (overstappen) temperatuurcorrectie en energieprijzenfluctuatie. Momenteel hebben we API’s met meerdere third-party IOT en connected home devices. Ons platform is scalable: ingericht voor een miljoen+ gebruikers.

Nieuwe algoritmes

Energie data analisten van Aurum zijn altijd bezig nieuwe toepassingen te ontwikkelen die waarde toevoegen aan de Aurum gebruikers. Momenteel wordt bijvoorbeeld een methode voor het online bepalen van een energielabel voor woningen ontwikkeld. Door een API-koppeling met slimme thermostaten zijn we in staat te berekenen hoeveel warmte de woning verliest en welke thermostaatsetting ideaal is voor de woning. In de ene woning is het gunstig om de nachttemperatuur op 17 te zetten, bij de andere is 15 beter. Dit kan letterlijk tientallen euro’s verschil maken.